En kotte i skogen

Upplagd av Linda
Idag är en seg dag! Jag har inte gjort många knop sedan jag vaknade. Om ett par timmar ska jag iväg som simma med mina brorsbarn.
De är så glada att jag ska följa med och det kommer bli så mysigt. Ikväll ska jag försöka göra klart något pyssel som jag har liggande. Vi får se vad det blir. Nu måste jag gå och fixa till mig och äta lite. Och imorgon ska Fredrik och jag hitta på något för han är ledig (hoppas inte jobbet ber honom jobba bara)!!!

Vecka 4

Upplagd av Linda
Den här veckan har jag gjort några halsband, fotat snö och frost i bokskogen. Jag har busat med mina brorsbarn och åkt pulka med dem. Börjat en ny kurs i skolan och kollat på en himla massa Lost-avsnitt med Fredrik.
Veckans bild är från bokskogen. Vi körde förbi små granar och frost i gräset. Det var så fint men vi kunde inte stanna där så jag tog bilden genom bilrutan när vi körde. Det blev fint ändå.

En värld av frost

Upplagd av Linda
I fredags var Fredrik och jag lediga. Vi körde till bokskogen för att gå en runda.
Vi körde förbi buskar och träd som var helt vita.
Det var det finaste vi sett på länge.
Det var vitt överallt.
Vi stannade på en liten parkeringsplats och gick en runda.
Vi hittade små, små kottar.
Fredrik var glad att han äntligen var ledig så vi kunde åka på utflykt!
Kottarna hängde på grenar.
Fredrik var väldig söt.
Allt var väldigt vitt.
Det var lite kallt men solen var framme lite så det gjorde inget.
Sen körde vi hem och tittade på Lost hela helgen!

Jag har fångat ett moln

Upplagd av Linda
Jag tyckte att det saknades ett moln runt min hals. Så jag gjorde ett och hängde i en tunn kedja.
Molnet har jag gjort med krympplast.
Bilderna tog min fina pojkvän när vi var i skogen tidigare idag.

Snöflingor och mjölk

Upplagd av Linda
Hej hej! Här kommer en onsdagshälsning med två brusiga bilder på snöflingor. Jag har fått mitt nya schema och går bara i skolan 2 dagar i veckan. Ganska skönt, men mycket arbete utanför skoltid och det är jag inte så bra på. Jag har en hel del pyssel och saker jag vill göra framåt våren! Och jag ska ju så klart visa er alltihop! Imorgon är det skolan i några timmar och jag tänkte visa er ett halsband jag har pysslat ihop.

DIY Gör om en lampskärm

Upplagd av Linda
När jag plockade undan julen och min adventsljusstake ville jag ha något annat i fönstret. Jag fick en gammal lampskärm av mamma men tyckte att den var tråkig. Så jag gjorde om den. Nu tänkte jag visa hur jag gjorde så att den blev sååå mycket finare!
Till att börja med behöver du blommor. Jag har gjort mina av vita servetter från Ikea som kostar typ ingenting.
Beskrivningen hittade jag här.
Sedan gör du så många blommor du behöver för att täcka lampskärmen. Det tar lite tid och kräver tålamod men blommorna blir väldigt fina.
Du behöver också lim, jag valde att använda limpistolen eftersom det är enkelt och limmet håller bra.
Limma på alla blommorna på lampskärmen utan att bränna dig om du använder en limpistol.
Låt det torka en liten stund (eller inte om du precis som jag tycker det är tråkigt att titta på lim som torkar), sätt fast lampskärmen på foten och skruva i en glödlampa. Tänk på att inte ta en som blir typ 100°c varm. Men de flesta glödlampor går nog bra.
KLART! Här har ni före och efter. Mycket finare nu va!?
Så här ser det ut när jag sitter i sängen och tittar på lampan. Min lampskärm var beige från början så den får ett mysigt gult sken.
En liten fågel flög och satte sig på lampan.

Vecka 3

Upplagd av Linda
Den här veckan har varit snöig och kallt. Jag har redovisat en webbsida jag gjorde med en grupp i skolan (den här) och fotograferat snö och morgonsol och gjort om en lampskärm som ni ska få se imorgon! Imorgon börjar vårterminen i skolan och det innebär en ny kurs.
Jag längtar inte speciellt mycket.
Veckans bild är tagen i Västra Hamnen där jag promenerade runt innan jag skulle till skolan i onsdags.

Varje gång du möter min blick så vet jag vem jag är

Upplagd av Fredrik

Jag är färgen i filmen om ditt liv

Upplagd av Fredrik
De senaste dagarna har det varit väldigt kallt i Malmö. Kallt och snöigt och fint. Idag jobbade Fredrik till 14.00. Jag träffade honom i stan och vi åkte hem och fotade lite. Vi tog lite bilder på oss men de blev mest så här.
Tramsiga, busiga och precis så som vi är. Jag älskar Fredrik.

Snö är som krossad maräng

Upplagd av Linda
Som jag berättade igår åkte jag till Västra Hamnen ett par timmar innan skolan började.
Jag ville fota solen och ljuset och snön och vintern. Det var kallt, men fint.
När jag hade varit i skolan gick jag en runda i stan också. Mest genom en kyrkogård och till busshållplatsen på andra sidan.
Då såg det ut så här.

Min dag idag

Upplagd av Linda
Här kommer en liten idag-lista som jag hittade hos Elsa men jag har gjort om den lite.

God kväll! Berätta lite om din dag.
Jag vaknade ganska tidigt och låg i sängen länge. Gjorde mig klar och åkte iväg till Västra Hamnen för att fotografera i morgonljuset. Det var kallt men fint. Sen var jag i skolan resten av dagen. Nu sitter jag hemma och fixar och trixar och planerar och sånt.
Här är lite frost från busskuren i morse.
Vad var det bästa som hände?
Det var nog när jag vaknade och tittade mig i spegeln och såg att flätan i håret fortfarande var fin trots att jag sovit med den.
Så den fick bli dagens frisyr.

Vad var det sämsta?
Att jag gick runt och fotograferade i fint morgonljus utan Fredrik vid min sida. Han hade tyckt om att gå där med mig.

Hur hade den här dagen kunnat vara bättre?
Om jag inte hade behövt åka till skolan och bara kunde gå runt och fotografera hela dagen. Soliga vinterdagar är så fina.

Har du lärt dig något idag?
JA! Hur man gör fina dekorationer av en glödlampa! <-- Klicka!

Vad händer imorgon då?
Då är jag ledig men ska skriva en reflektion och förhoppningsvis göra några fler uppgifter till skolan.

Hur tror du det blir?
Det blir nog ganska tråkigt, men skönt att få det överstökat.

Vad har du haft på dig idag?
Dubbla strumpbyxor, tjocka strumpor, en rosablommig kjol, blå långärmad tröja och svart kofta. Typiska det-är-kallt-idag-kläder.
Och såklart röd vinterjacka och bruna vinterskor när jag var ute!

Är det en snyggdag eller fuldag?
Det är nog en snyggdag. Kände mig ganska fin i håret trots att det behövde tvättas och jag hade bekväma och fina kläder.

Vilka platser har du varit på idag?
Hemma, Västra Hamnen, stan, skolan och sen hemma igen.

Kan du visa en bild du tagit idag?
Den här tog jag när jag promenerade runt innan skolan idag.
Vad är det för dag idag?
Onsdagen den 16 januari 2013.

Vad blir det för dag imorgon?
En helt vanlig torsdag som kommer efter onsdagar.

Nytt nytt nytt!

Upplagd av Linda
Nu har det hänt! Jag har bytt design på bloggen. Det var längesen sist och då hände ju inte speciellt mycket egentligen, bytte nog bara lite färger och header. Nu kände jag att det var på tiden att göra om helt och med mina nya kunskaper inom html och css (läste en webbproduktionskurs i skolan i höstas) gjorde jag allt själv. Jag är väldigt stolt över mig själv och nöjd med det nya utseendet!

Nu vill jag gärna vet vad ni tycker? Och om ni hittar några fel eller saker som ser konstiga ut! Om ni redan har glömt hur det gamla såg ut så kan ni se det här! Och kan ni inte se den nya designen kan ni prova att uppdatera sidan en gång annars får ni skriva en rad till mig!

Vecka 2

Upplagd av Linda
Då har en vecka till passerat! Jag har gått i skolan och fotograferat dimma med Fredrik. Vi har kollat på en massa avsnitt av Lost, sjukt spännande! Har sett halva serien innan men glömt bort en del! Så nu ser vi om allt och serien är faktiskt ganska bra, hittills.

Bilden denna veckan är från i tisdags när Fredrik och jag fotograferade dimma. Fredrik skulle fota lite träd och hade kameran på stativ och sprang runt och blixtrade på träden med sin blixt. Jag stod kvar vid stativet med min kamera i handen. Fredrik satte sig bredvid det ena trädet och jag tyckte att det blev en fin siluett med ljuset från lamporna bakom honom. Så jag tog två bilder medan han satt där och när jag sedan tittade på bilderna såg jag att jag hade lyckats pricka in precis den pytte-millisekunden när han tryckte på sin blixt för att lysa upp trädet! Fredrik och jag blev stumma och fattade inte hur jag hade lyckats. Tur sa vi och jag hade tagit min coolaste bild någonsin.

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt