Ice cold

Upplagd av Linda

Jag blir så glad när jag är med er

Upplagd av Linda
Här är en jättefin bild som Fredrik tog på mig, lillebror och våra brorsbarn för några veckor sedan. Han tog så många fina bilder på oss.
De är fina att titta på nu när lillebror har flyttat till Skövde i ett par månader för att gå GMU (grundläggande militär utbildning).
Jag saknar honom lite faktiskt.

Som en himmel full med moln och glitter

Upplagd av Linda
I en affär i Paris hittade jag den finaste ryggsäcken jag sett. Den var på superrea och hängde där och ropade på mig. Jag kunde inte låta bli att köpa den. Den hängde där och ropade på mig. Full med glittriga stenar och i den finaste himmelsblåa färgen. Den är numera min absoluta favoritväska och hänger på min rygg vart jag än ska. Tänk att man kan vara lite kär i en väska.

Vecka 34

Upplagd av Fredrik
Under en vecka varje sommar hålls Malmöfestivalen i Malmö. Hela centrum förvandlas och överallt finns det mat och musik och människor. Varje dag hålls ett par olika konserter med mer eller mindre kända artister. Fredrik och jag var i stan några gånger och tittade på allt men var bara på en konsert. Den allra sista. Oskar Linnros. Han var duktig och hela torget var fullt av människor.
Därför blir veckans bild en på Oskar från konserten. Annars har veckan varit lugn, som vanligt. Nu vill jag ha ett jobb så att jag inte bara sitter hemma hela tiden!

Paris - fredagen

Upplagd av Linda
Fredagen blev en shoppingdag. Vi vaknade ganska sent eftersom vi var hemma sent dagen innan när vi hade besökt Eiffeltornet mitt i natten. Fredriks mamma gick och köpte frukost som vi åt på hotellrummet och när vi var klara gick vi iväg till området runt Sacre Coeur.
Vi gick förbi en butik som var himla fin och den skulle vi gå in i men vi sparade lite på den och gick till andra affärer först.
Sen åt vi lunch!
Efter lunchen gick vi till den roliga butiken!
Den var så färgglad.
Jag och Fredriks lillasyster skulle köpa vars en ljusslinga med bollar och vi valde färgerna på bollarna helt själv.
Jag valde lila och glitter och beige!
Fredrik gick in i en annan butik och köpte en sak till sig själv.
Sen strosade vi lite till. Vi var lite trötta så vi orkade inte göra så mycket.
Vi blev sugna på något med socker så vi köpte fikabullar som vi åt medan vi strosade ännu mer. Mums!
Vi strosade till köpcentret La Fayette och Fredrik köpte ett litet Eiffeltorn till mig som nu står på en hylla i mitt rum. Han är så snäll.
Vi blev hungriga och gick till den restaurangen som vi åt på första kvällen. Vi gillade servitören så mycket och maten var så god att vi var tvungna att äta där igen. Och det var lika gott den här gången!  Vi slog på stort och åt till och med efterrätt.

Paris - torsdagen del 2

Upplagd av Linda
Efter fikan på Laduree strosade vi lite mer. Det finns ju inget bättre än att bara strosa och se vart man hamnar. Speciellt i Paris!
Vi gick över denna fina bron som glittrade i solskenet.
Detta paret hade precis låst fast ett hänglås på bron och skulle nu kasta i nyckeln i floden. Det sägs ge en lycka eller något sånt fint.
När vi hade strosat i ytterligare några timmar och shoppat lite åkte vi till stadsdelen där Eiffeltornet ligger. Där åt vi middag och sen styrde vi våra fötter till tornet. För vi hade hört att strejken var över!
Vi stod i kö i ungefär en timme sen fick vi åka med första hissen upp till andra nivån. Där fick vi vänta ca 40 minuter till för att åka upp till toppen.
Under tiden som vi väntade på andra hissen började tornet att blinka. Det var ganska jobbigt för vi stod ju precis vid alla lamporna men det var lite fint ändå.
Sen kom vi upp till toppen och där såg man låååångt!
Fredrik var söt och glad och det var inte alls mycket folk där uppe. Klockan var 23.30.
Vi tog en fin turistbild högst upp i Eiffeltornet och det var så himla kul att vi lyckades göra det. Det trodde vi inte. Strax efter det åkte vi ner igen och hittade en taxi för att åka till hotellet och när vi åkte förbi tornet på avstånd började det blinka igen och då såg vi ju hur det såg ut på riktigt och det var superfint!
Jag är så glad att tornet öppnade igen medan vi var i Paris och att vi åkte upp. Det kommer jag aldrig glömma.

Paris - torsdagen del 1

Upplagd av Linda
Det går lite långsamt med bilderna från Paris. Har inte orkat fixa fler förrän nu! Här kommer dag fyra i Paris.
Vi började med en promenad till en stor tågstation, Gare du Nord. Den var fin på utsidan men inte så fin på insidan.
Så vi åkte vidare med metron.
Vi hamnade i en jättestor park. Där fanns ett stort hus som såg ut som ett slott. Varmt var det också. Supervarmt.
Vi gick vidare från parken för att hitta någonstans att äta lunch.
Vi satte oss på ett ställe och jag åt detta! Laxmackor!
Efter lunchen tittade vi i affärer och strosade så som man göra i Paris. Sen blev det dax för fika och då gick vi till Laduree som jag hade sett ut innan.
Laduree är kända för sina makroner så vi var ju tvungna att äta sådana. Jag tog en stor med citronsmak.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt