DIY Sminkpalett

Upplagd av Linda
Jag vet inte hur många av er som tittar in på min blogg som är sminkintresserade. Jag är i alla fall väldigt intresserad av det och tycker att det är kul med ögonskuggor och färg. Jag hade ett gäng ögonskuggor i små förpackningar och jag tröttnade på att ha dem liggandes i sminklådan huller om buller. Så jag kollade på Pinterest och fick inspiration att göra en egen palett att stoppa ögonskuggorna i!
Här kommer en liten beskrivning på hur jag gjorde. Och ni som inte vill göra en sminkpalett kan se detta som en beskrivning på hur ni kan förvandla en tråkig plåtask till något personligt!

Jag började med att hitta en plåtask som passade. Den skulle vara tunn och lagom stor. Jag hittade en ask med akvarellpennor på Panduro Hobby som jag tyckte var perfekt. Ovansidan passade ju inte riktigt det jag skulle ha det till så jag sprayade den vit för att få en bra grund att jobba med. Och här ser ni också några av ögonskuggorna jag ska stoppa i paletten.
När asken var vit och fin plockade jag fram lite hobbyfärg som jag hade i gömmorna.
Valde att måla streck längs hela asken i olika nyanser av lila. Första strecket (längst till vänster) är originalfärgen och sen adderade jag lite vitt för varje streck så att färgen blev ljusare och ljusare och så här fint blev det! Jag blandade allt på en papptallrik för att hålla det så lite kladdigt som möjligt.
När färgen torkat lackade jag ovansidan med klarlack för att skydda ytan och limmade fast ett magnetark i botten för att få skuggorna att fastna men ändå kunna ta ut dem eller flytta runt på dem.
Sen var det bara att få ut skuggorna från sina förpackningar och lägga ner dem i asken. Här kan ni se hur man gör det.
And done!!

Bilsemester - måndagen

Upplagd av Linda
För lite mer än en månad sedan åkte Fredrik och jag på semester! Känns så längesedan nu!
Vi åkte på söndagen den 29 juni men då fotograferade jag inget så vi börjar på måndagen.
Första stoppet på vår bilsemester var Blekinge. Där hade mina föräldrar hyrt en stuga och vi ville hälsa på. Mina brorsbarn kom också dit på söndagen så hela stugan var full med personer jag tycker om!
Vi gick på promenad och tittade på skogen och hittade söta hästar. Sen spelade Elias och Fredrik fotboll och Alma badade i sjön. Kvällen kom smygandes och vi åt middag och Fredrik och jag gick ut  på en liten promenad medan solen gick ner.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt