Polariodmagneter i miniatyr

Upplagd av Linda
Äntligen är det dags för mig att visa vad jag har skapat till månadens tema i Monthly Makers!
Jag visade en sneak peak i förra inlägget och här kommer resultatet: små Polaroidmagneter!
Jag funderade superlänge på vad jag skulle göra. Man behöver ju knappast något i ministorlek hemma. Men så slog det mig att vi behövde fina magneter. Sedan vi flyttade in har vi haft ett hopplock av inte så fina magneter och nu passade det utmärkt att göra något. När jag kommit på det tog det inte lång tid innan jag hittade inspirationen på Pinterest till att göra dem som små Polaroider.

Jag sågade ut små fyrkanter från en bit plywood jag köpte på Bauhaus. Sedan målade jag kanterna vita för att dölja träfärgen och få det att smälta in med bilderna. På tal om bilder, de skrev Fredrik ut på sitt jobb på fotopapper. Efter en stund med saxen och lite lim hade jag monterat bilderna på träbitarna och därefter limmade jag fast en magnet på baksidan, lät det torka över natten och TADA!
Så här fint blev det! Det var svårt att såga rakt så vissa är lite snea men det gör inte så mycket! Huvudsaken är att jag gjorde dem och jag blev nöjd!
Jag valde ut bilder som betyder lite extra för oss. Några från min födelsedag i höstas när Fredrik friade till mig, en nyvaken Fredrik på hans födelsedag, från Paris och London, på mina syskonbarn och annat fint vi tycker om.

Uppe till höger sitter en bild från vår Instaxkamera, en sån här har vi. Det är så kul att ta bilder med den, man får ju ut dem i handen direkt!

Sneak peak

Upplagd av Linda
För ungefär en vecka sedan avslöjades det nya temat i Monthly Makers. Här kan ni läsa om när Wilda avslöjade det. Det nya temat är alltså miniatyr.
Min första tanke när jag läste det var "Oh va roligt!". En sekund senare var min nästa tanke "Oj så svårt!". Och det var det verkligen. Jag kollade igenom hela Pinterest efter inspiration, jag involverade alla i familjen och kollegorna på jobbet och tänkte på det dygnet runt. Till slut kunde jag bestämma mig för vad jag skulle göra.

Här får ni en liten sneak peak på materialet och verktygen jag kommer använda mig av. Plus lite foton som inte är utskrivna än! Kan ni gissa vad det ska bli? Idag har jag gjort klart ungefär halva projektet och inom de närmaste dagarna blir det nog klart och då ska jag fota och visa er!
Ha en fin helg! Det ska jag!
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt