I mina ögon ser man hösten

Upplagd av Linda
Idag har jag varit ledig från skolan. Jag har beställt en massa delar så att jag kan göra smycken! Det kanske blir en och annan julklapp av det hela men det kan jag ju inte avslöja om någon råkar se det! Annars har jag mest tagit det lugnt och laddat lite inför skolan.
Imorgon blir det kort dag i skolan och på eftermiddagen ska jag träffa Jessica. Hon bor numera långt upp i landet och det var flera månader sedan jag träffades henne senast! Det ska blir så mysigt att få träffas igen.
På fredag har jag en lång dag i skolan med en presentation av ett projekt vi har gjort. Sen är det helg och än så länge har jag inget planerat. Kanske blir det en liten runda i stan eller på Emporia!

Marie & Magnus 120915

Upplagd av Linda
Här kommer lite bilder från bröllopet jag fotograferade med Fredrik i september. Jag har många fler bilder men jag känner att det räcker att visa de här. Lite kan ju brudparet ha för sig själv!

Linda betyder vacker

Upplagd av Linda
Fast kanske inte alltid?

Emporia - del 2

Upplagd av Linda
Här kommer lite fler bilder från Emporia som jag besökte igår! De har en park på taket med gräsmattor och bänkar och fantastisk utsikt över Malmö och Öresundsbron. Man kan nog se hela vägen till Danmark när det inte är nattsvart som det var när vi var där.
De två översta bilderna är tagna uppe på takparken. Det blåste storm där och vi blåste nästan omkull. Men fint var det! Den tredje bilden är inne i varuhuset vid en av alla rulltrappor och den sista bilden är tagen utanför!
Första besöket på Emporia

Upplagd av Linda
Idag öppnade ett nytt köpcenter i Malmö. Det heter Emporia och ligger ca 10 minuter cykelväg hemifrån mig. Alltså väldigt nära. Jag har längtat så mycket efter att få se hur det ser ut där inne och nu när jag har varit där så kan jag säga att det verkligen är så coolt som man tror! Snygga färger, arkitekturen liknar inget annat i Malmö och det är bara så coolt! Jag och Fredrik åkte dit idag och gick en runda där inne. På ca 1,5 timme hann vi gå vilse ett par gånger och bli genomsvettiga eftersom det var varmt och mycket folk. Jag längtar redan tillbaka! Jag hade kameran med mig och tog lite bilder. Jag visar några nu och några imorgon. Okej? Då får ni ju längta lite ;)


Jorden och en svamp

Upplagd av Linda
Idag var jag ledig från skolan. Så jag åkte till stan och fikade med Carolina. Vi går i samma klass men vi träffas nästan aldrig i skolan. Klassen är uppdelad i mindre grupper som har lektioner på olika tider och jag och Carolina har nästa inga lektioner tillsammans. Så vi får hitta andra tider att ses på!
När vi hade fikat klart passade jag på att gå en runda i stan. Det var ju varken regn eller blåsigt! Det var nästan varmt och soligt. Jag hittade en fin jordglob som kostade 700 kronor, så den fick stå kvar i skyltfönstret.
Och när jag hoppade av bussen här hemma, hittade jag en liten svamp.

Höstdagar som denna

Upplagd av Linda
Idag regnar det i Malmö. Så därför tänkte jag visa fler bilder från i torsdags när det var så himla fint höstväder. Annars är det en helt vanlig söndag, förutom att jag och Fredrik tog en liten tur till skogen innan. Jag lämnade kameran hemma och vi stannade inte så länge, men vi tog en turistbild i regnet!

Höstens regnbåge

Upplagd av Linda
Idag har jag fotat Höstlöv, dagg och morgonsol. Det var en sån där dag när solen sken, det var helt vindstilla och jag satt inne i skolan nästan hela dagen och skrev ännu en rapport. Jag passade därför på att fotografera på väg till skolan och på väg hem. Jag har fler höstiga bilder att visa men klockan är mycket och jag är trött. God natt så länge!


Converse

Upplagd av Linda
Jag kollade på alla mina Converse (jag har 7 par) för några veckor sedan och kände att jag ville göra om ett par som var tråkiga och slitna och smutsiga. De var mörkgråa och jag köpte dem i USA för 5 år sedan.
Jag har inga bilder på hur arbetet såg ut, men jag kan förklara lite ändå! Jag började med att tejpa runt om tårna där jag inte ville ha glitter. Sen målade jag lim på tårna och hällde glitter på limmet och skakade av det överflödiga glittret.
När det hade torkat målade jag båda skorna med en silvrig tygpenna som jag köpte på Panduro Hobby. Sen var det klart! Jag passade även på att byta skosnöre, de gamla var så smutsiga!
Nu är jag redo att möte höstens soliga dagar med skor som glittrar!

Stansade smycken

Upplagd av Linda
För ett par veckor sedan köpte jag hem satintråd, metallbrickor och en slät ring. Jag hade hittat pappas metallstansar i garaget och blev jättesugen på att stansa egna smycken. Så det gjorde jag!
Ringen är i rostfritt stål och det var supersvårt att stansa i den. Pappa fick hjälpa mig och inte ens han kunde få det speciellt djupt och rakt. Men jag blev ändå väldigt nöjd och använder den varje dag. Jag försöker nu hitta ringar i annat material som är mjukare så att det blir lättare att stansa.
Det här armbandet har jag knutit med makraméknutar och tråden skiftar i olika färger och blir så här fint! Jag stansade min kompis Jessicas smeknamn på blomman och skickade sedan armbandet till henne i ett fint litet kuvert. Hon blev superglad och tycker verkligen om armbandet!
Jag beställde även en annan sorts metallbricka att stansa på och gjorde ett armband av den. Min bästa vän Emmy ville ha ett armband med sin pojkväns namn på. Så det fick det bli! Jag har använt samma tråd som till armbandet ovan och även Emmy blev jätteglad!
Nu ska jag beställa hem lite fler brickor och trådar så att jag kan göra fler smycken. Och vem vet, jag kanske kan ta en och annan beställning i framtiden om någon är sugen på ett handstansat smycke av något slag!
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt