Paris - torsdagen del 2

Upplagd av Linda
Efter fikan på Laduree strosade vi lite mer. Det finns ju inget bättre än att bara strosa och se vart man hamnar. Speciellt i Paris!
Vi gick över denna fina bron som glittrade i solskenet.
Detta paret hade precis låst fast ett hänglås på bron och skulle nu kasta i nyckeln i floden. Det sägs ge en lycka eller något sånt fint.
När vi hade strosat i ytterligare några timmar och shoppat lite åkte vi till stadsdelen där Eiffeltornet ligger. Där åt vi middag och sen styrde vi våra fötter till tornet. För vi hade hört att strejken var över!
Vi stod i kö i ungefär en timme sen fick vi åka med första hissen upp till andra nivån. Där fick vi vänta ca 40 minuter till för att åka upp till toppen.
Under tiden som vi väntade på andra hissen började tornet att blinka. Det var ganska jobbigt för vi stod ju precis vid alla lamporna men det var lite fint ändå.
Sen kom vi upp till toppen och där såg man låååångt!
Fredrik var söt och glad och det var inte alls mycket folk där uppe. Klockan var 23.30.
Vi tog en fin turistbild högst upp i Eiffeltornet och det var så himla kul att vi lyckades göra det. Det trodde vi inte. Strax efter det åkte vi ner igen och hittade en taxi för att åka till hotellet och när vi åkte förbi tornet på avstånd började det blinka igen och då såg vi ju hur det såg ut på riktigt och det var superfint!
Jag är så glad att tornet öppnade igen medan vi var i Paris och att vi åkte upp. Det kommer jag aldrig glömma.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt