Två fåtöljer

Upplagd av Linda
I söndags var det exakt ett år sedan jag och Fredrik flyttade hemifrån. Jisses, tiden springer fram!
Eftersom vi inte hade så mycket möbler och inredningsprylar har vi spenderat året med att köpa allt vi behöver och vill ha här hemma. Och tydligen är vi (okej, mest jag) ganska petig med vad vi vill ha för saker, både till utseendet men också ur en praktisk synpunkt. Tänkte därför visa lite av sakerna vi (återigen: mest jag, Fredrik nickar mest när jag säger att jag ska göra något) skapat till vårt hem!

Först ut är inte något jag gjort, men det är ändå något väldigt unikt och mina favoriter i hela lägenheten! Det är två fåtöljer som min farmor och farfar köpte någon gång på 50-60 talet och som vi har sparat tills jag skulle ha plats med dem. Min farmor hade klätt om de ett antal gånger under tiden hon levde och tyget hade sett bättre dagar. Jag letade efter ett nytt tyg och när jag hittade Littlephants Big Waves blev jag förälskad! Velade länge om jag tyckte att det var värt priset och till slut slog jag till. Kan man inte sluta tänka på något behöver man det!
Min morfar är tapetserare och jag var snäll och klädde om dem till oss och det kunde inte ha blivit bättre! Är så glad att jag får ha dessa hemma och blir lika glad varje gång jag ser dem! Det var dock svårt att få färgen att se ut som den gör på riktigt men det blev ganska likt.
Måste nämna bordet som står mellan fåtöljerna också. Det har jag nämligen gjort. Jag köpte en lampskärm och en träbricka i en second hand butik, sedan klippte jag bort tyget på skärmen och målade brickan med färg jag hade hemma. Med hjälp av pappa skruvade jag fast brickan på skärmen och bordet var klart! Är så nöjd!
Jag tog dessa bilder i september och fönsterbrädan har ändrat utseende några gånger sedan dess och jag är fortfarande inte nöjd med hur den ser ut. Tänkte visa fler bilder på vardagsrummet när det ser lite mer ut som jag vill. Ska ta tag i piffet i inredningen de närmaste månaderna, har så många idéer och fått så mycket inspiration från Pinterest. Så håll till godo, mer kommer! :D

2 kommentarer:

  1. Åh såg stolarna på en av Fredriks bilder och tycker de är så himla fina! Gulligt bord också :)

    SvaraRadera
  2. Åh, älskar verkligen utseendet på de där fåtöljerna. Superfina!

    SvaraRadera

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt