Mer färg i sovrummet

Upplagd av Linda
Äntligen är jag klar med månadens bidrag till temat färg hos Monthly Makers! Det var inte varit lätt den här månaden. Jag ville gärna måla något med flytande färg, typ en möbel eller något annat i trä. Jag älskar känslan av massa färg på en pensel och att sen kladda färgen på något som förvandlas och blir fint! Men så blev det inte. Fler och fler dagar gick och jag kom inte på något att göra. Då ändrade jag bana helt och kom att tänka på en idé jag haft ett tag. Jag har på sistone blivit väldigt inspirerad av Alicias broderier. Så jag var tvungen att försöka med min idé. Som tur var blev det bra! Mitt bidrag denna månaden är en broderad tavla med en lila hortensia.
Tanken är att den ska hänga på den här väggen i sovrummet men jag kunde inte riktigt bestämma mig var så den får stå på den lilla hyllan så länge. Jag försöker nämligen få in mer färg i vårt sovrum som annars är ganska vitt. Det får bli min tolkning denna månaden.
Det är första gången jag broderar på detta sättet. Jag har gjort så kallade "lazy daisy"-stygn som superenkelt blir en blomma och sen en fransk knut i mitten på det och långa stygn i bladen. Det var liten av en chansning men det blev så himla bra!
Oj va jag är nöjd!
Här ser ni lite andra saker jag skapat som sitter på väggen i sovrummet. Vimpeln med citatet har jag sytt och sedan broderat texten, bokstäverna är gjutna med gips i pappformar och sedan målade med metallicfärg och hexagonhyllorna har jag målat vita och spikat upp!

10 kommentarer:

 1. Men alltså jag utbrast ett högt och ljudligt WOOOOW när bilderna i detta inlägg laddades! Gud var glad jag är att du tolkat temat i broderi, och så stolt att du inspirerats av mig! Kan lugnt säga att jag inspireras tillbaka av detta ;)
  Jag tycker verkligen om hur du jobbat med mellanrummen och olika nyanser i blomman. Så proffsigt att inte behöva täcka all yta och ändå få en sammanhängande växt. Väldigt väldigt imponerande och inspirerande! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså TACK! Blev så himla glad för din kommentar! Tack i kubik! :'D <3
   Jag har faktiskt använt ett broderigarn som är multifärgat. Det är alltså lila fast i olika nyanser så färgskiftningarna har bara blivit av sig själv. Det var precis det jag ville, jag är så nöjd :D
   Nu blev jag så peppad att brodera med :D

   Radera
 2. Så himla fint! Tycker att kombinationen de olika stygnen är jättefin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! :D

   Radera
 3. Så vackert! Jag gillar verkligen hur du har fått till färgskiftningarna i blomman! Den hade gärna fått hänga på en vägg hemma hos mig ;)

  SvaraRadera
 4. Gud så fin! Gillar verkligen de små blomstygnen och hur du valt olika nyanser av lila, supersnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack tack så himla mycket! :D

   Radera
 5. Ett av de finaste broderier jag har sett, helt klart! Så inspirerande! Jag tycker så mycket om hur du har tänkt till med stygnen och använt dig av din fantasi för att få till strukturen. Imponerande och inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh verkligen? Tack så himla mycket! Blir så glad och pepp när jag får så fina kommentarer. <3 ^_^

   Radera

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt