Båten Martina

Upplagd av Linda
1978 byggde min pappa och min farfar en båt.
Den båten sjösattes för första gången 1979.
Hon döptes till Martina.
I 33 år har Martina funnits i vår familj.
Vi har seglat många mil med henne och haft otroligt mysigt när vi har seglat fram på havet och guppat omkring i olika hamnar,
ätit frukost i sittbrunnen med morgonsolen i ögonen och lyssnat på vågorna när vi somnat på kvällen.
Det var med tårar i ögonen och minnen i hjärtat som vi för sista gången fick vara med och sjösätta henne, lördagen den 28 april 2012.
Nu är det dags för en annan familj att skapa minnen med den finaste lilla segelbåten jag sett.

Min nya kompis

Upplagd av Linda
Som ni alla kanske vet så gick min fina kamera sönder för lite mer än en månad sedan. Jag blev väldigt ledsen då.
Jag fick låna Fredriks gamla kamera och kunde på så sätt fotografera våren lite ändå.
Men det kändes lite konstigt och fel att inte ha min egen kamera.
MEN! Gissa vad som hände i fredags, den 27 april!?!?! JAG KÖPTE EN NY KAMERA!
Jag hade äntligen samlat tillräckligt med pengar på kontot, så Fredrik och jag tog bussen till fotoaffären
och jag köpte den, en Canon Eos 7D! Den har fått namnet LABAN!
Den är så himla fin och jag vet att vi kommer bli väldigt goda vänner. När vi kom hem från affären satte vi batteriet på laddning direkt och när det var klart tog jag den första bilden någonsin med den nya kameran.
Så här fin blev den! Ser ni någon likhet mellan den här och den (nästan) första bilden jag tog med min förra kamera? Kolla på den HÄR
Jag har redan tagit en hel del fina bilder med min nya kamera och jag ska lägga upp dem här så fort jag hinner! Och sen får vi inte glömma bort de gamla bilderna jag ska visa. Jag har ju bilder från 2009 och 2010 kvar som jag ska visa för er. Och jag kanske slänger in ett inlägg med bilder från 2011 också. Det är bara för er att hålla utkik! 

Mina fotografiska minnen - del 2

Upplagd av Linda
Vi börjar med 2008! Det var nämligen då jag köpte min Canon Eos 40D. Den 3 september 2008 för att vara exakt. Jag hade jobbat halva sommaren och sparat alla mina pengar under en lång tid. Till slut hade jag råd med kameran, och när lådan äntligen stod på sängen när jag kom hem från skolan, då var jag lycklig! Det går inte att beskriva hur glad jag var. Det som jag hade sparat till så jättelänge var äntligen mitt! Jag längtade efter att få testa den ordentligt.

Under de första månaderna tog jag en hel del självporträtt, av alla slag, både bra och dåliga.
På hösten 2008 hade jag börjat mitt andra år på gymnasiet ett vi fick äntligen tillgång till fotostudion på skolan! Det var spännande och jag kan ju inte säga att jag var jätteduktig på alla blixtar och tillbehör, men jag gjorde mitt bästa och lyckades ändå ta en del bra bilder. Bland annat dessa bilder på en MER-flaska, som jag fotade till en uppgift i skolan.
Jag och familjen åkte till Ystad Djurpark där jag fotade en liten papegoja som var jättesöt!
Allra längst ner finns en bild på den sötaste lilla tjejen i världen, min brorsdotter Alma. Den här bilden tog jag den 2 oktober 2008, när hon bara var ett dygn gammal. Vi hälsade på henne och föräldrarna på sjukhuset och jag tog bilden i dåligt ljus i en korridor, men jag älskar bilden och det är nog en av de bästa bilderna jag har!
Snart kommer ett inlägg om 2009! Då kommer ni bland annat få se blommor och utsiktsbilder från Menorca!

Mina fotografiska minnen

Upplagd av Linda
För några veckor sedan sa jag att jag skulle gå igenom alla gamla och nya bilder jag har tagit med min allra första, fina och bästa systemkamera, en Canon Eos 40D.
Tanken var att jag skulle göra ett par inlägg med lite utvalda bilder. Så det är det jag börjar på här.
Här kommer nämligen den första bilden jag tog med min kamera (nästan iaf, den alla första bilden tog jag på golvet och den blev suddig).
Jag har hittat många fina guldkorn från min tid med Elvis, som jag döpte kameran till, och jag är väldigt stolt över mig själv att jag har tagit så många fina bilder och hur mycket jag har utvecklats!

En dag i Växjö

Upplagd av Linda
I lördags, den 14 april, vaknade Fredrik och jag väldigt mycket tidigt.
Vi klädde på oss och gjorde oss klara för att gå ut till bilen och köra iväg. Vi körde iväg klockan 07.00.
När vi kom ut på motorvägen möttes vi av morgonsolen och dimma! Som tur var körde inte jag, det gjorde Fredrik. Så jag fotograferade helt vilt genom fönsterrutan. Just det! Jag fick låna Fredrik gamla Nikon D60 så att jag också skulle kunna fotografera på utflykten.
När klockan var 08.00 hade vi anlänt i Påarp utanför Helsingborg. Där skulle vi hämta våra nyfunna vänner André och Sandra.
De var inte riktigt klara när vi kom fram, så vi passade på att äta frukost i bilen medan vi väntade.
Vi körde vidare när vännerna satt i baksätet och klockan 09.30 var vi mitt på en väg i en skog, på väg mot Växjö.
Där mitt på vägen i skogen regnade det.
Vi körde och körde och klockan 10.30 hade vi parkerat bilen i centrala Växjö och promenerade till centralstationen med ytterligare en nyfunnen vän, Niklas.
På centralstationen träffade vi ännu fler nyfunna vänner. Vi sa hej hej till alla och gick iväg tillsammans.  Klockan 11.00 gick vi in i domkyrkan i Växjö och Fredrik och jag tände ett ljus. Mindre än en timme senare, nämligen 11.40, fortsatte vi vår rundtur i Växjö och vi gick på en brygga vid en stor sjö.
Vädret kunde inte bestämma sig, det var lite soligt och lite molnigt. Vi fortsatte rundturen och när klockan var 12.05 hade vi hittat en jättestor diskokula som stod i en liten sjö. Jessica fotograferade den medan Sandra och André stod glada bredvid. Istället för att fotografera diskokulan hittade jag en jättefin björk.
 Två av de nyfunna vännerna har en liten 10 veckor gammal dotter som heter Nova. Hon låg och sov när vi andra (vuxna) lekte på en lekplats klockan 13.00. På en gräsmatta hittade jag blåa blommor.
Vi blev hungriga när klockan slog nästan 14.00, så vi gick till en pizzeria och åt god pizza. Jag delade en pizza med Jessica, som nästan en timme senare, klockan 14.50, gömde sin näsa. André ville nämligen peta på den för då nyser hon.
Efter maten körde vi till ett slott. Där gömde Jessica sig inte längre, och jag fick också vara med på en bild. Klockan 15.20, när vi stod och beundrade slottet, började det hagla på oss! Vi tog skydd och som tur var så haglade det inte mer än 1 minut.
Vi stannade ganska länge vid slottet för tiden flög iväg och plötsligt blev klockan 16.10.
Här står Rikard med sin dotter Nova i vagnen och bredvid honom står min Fredrik.
Vi stannade vid slottet ytterligare en timme innan vi körde tillbaka in mot det lite mer centrala Växjö. Rikard behövde tanka sin bil. Det gjorde han klockan 17.35 och vi som körde i de andra bilarna fick snällt vänta.
Rikard och Sofia (Rikards sambo och Novas mamma) bjöd hem oss för att äta tårta. Efter en lång dag utomhus vad det skönt att komma in och sitta stilla en stund. Deras katt Gubbe låg i Novas vagn och spanade på alla. Sandra fick hålla Nova som var lika lugn som hon hade varit hela dagen. Tårtan var fin och god och den försvann lika snabbt som den dukades fram när 9 (två vänner hade redan åkte hem) utflyktströtta fotografer högg in på den klockan 18.50.
När vi mumsade på tårtan hade Nova återtagit sin vagn från Gubbe och låg där sött och stilla och pratade med sin tiger.
Nu var vi alla ganska trötta, så klockan 20.00 började vi vår resa hemåt. Först körde vi till Påarp och lämnade André och Sandra, sedan vidare hem till Malmö där vi somnade snabbt i vår mjuka och varma säng.
Det var en alldeles underbar dag med snälla och trevliga vänner som bor alldeles för långt bort. Vi hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi får träffa alla vänner igen. Tack allihopa för en jättebra dag!!!

En blomstrande söndag

Upplagd av Linda
Efter ett par timmar i stan kom jag och Fredrik hem med väldigt fina bilder. Jag fotograferade bara fina körsbärsträd som vi hittade när vi cyklade hem. Värdet växlade från sol till molnigt och från sol till att snöa en liten, liten aning! Det gjorde inte så mycket, för det var mysigt att cykla runt med den finaste pojken i världen. När vi kom hem tittade vi lite på den femte Harry Potter filmen och tog det väldigt lugnt och mysigt och vi åt massa godis. Det är så här söndagar ska vara.

Påskfjädrar och vattendroppar

Upplagd av Linda
Det är påskafton idag och det snöade faktiskt första halvan av dagen.
Jag hittade små vattendroppar i påskfjädrarna som sitter i en buske i vår trädgård. Jag blev jättesugen på att fotografera dem, men min kamera är ju kaputt. Jag har tur som har världens snällaste pojkvän som lånar ut sin kamera till mig när jag frågar snällt. Så med hjälp av hans kamera och ett bak och framvänt objektiv lyckades jag fotografera de små vattendropparna, trots att fjädrarna blåste omkring.
Den sista bilden är min favorit! En av de bästa bilderna jag tagit på vattendroppar.
Jag längtar massor efter en egen kamera, så att jag kan fotografera när jag vill och vad jag vill!
Tills dess kommer bloggen att bli lite tom. Jag ska leta bland mina gamla bilder och visa er lite vad jag tagit för bilder genom åren.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt