Hjorthorn från en saga

Upplagd av Linda
Ännu en månad har gått och nu är det dags för temat i juli, nämligen saga. Detta temat har tagit priset som svårast på hela året. Jag blev så glad när jag läste vad det var men fick inte någon ordning på vad jag skulle göra. Det snurrade massa idéer i huvudet men inget gick att koppla till temat eller så vad det något "onödigt" som jag inte skulle ha något nytta av. Det slutade i alla fall med att jag köpte hem lufttorkade lera och bestämde mig för att jag skulle skapa med det. Och något blev det i alla fall.

Jag har börjat läsa den första Harry Potter-boken på rasterna på jobbet och eftersom jag läst en del av böckerna, sett filmerna och spelat några datorspel vet jag ju vad som händer. Så trots att Harry inte använder Expecto Patronum i första boken kom jag att tänka på den när jag funderade till temat och att hans patronus är en kronhjort. Då slog det mig att jag ville göra horn. Och sagt och gjort. Horn blev det. På en träbit som jag sågade till och målade grön.
Här kommer mina horn inspirerade av den fantastiska sagan om pojken som överlevde.
Jag fick dock lite problem när leran skulle torka. Eftersom jag hade gjort en bas i ståltråd först och sedan klätt in i leran kunde den inte krympa riktigt så som den ville och då sprack den lite. Det löste jag genom att kleta på lite mer lera på sprickorna och det funkade. Gissa om jag ville kasta projektet i soporna några gånger när det inte gick som jag ville. Tur att det blev bra till slut!
Här står den på våra stringhyllor i vardagsrummet, men den ska få bo på våra nya (hemmasnickrade!) hyllor i köket när jag målat klart och skruvat upp dem! Tills dess passar den ändå rätt bra där bredvid elefantörat!

10 kommentarer:

 1. Alltså shiiit så fint, Linda! Älskar hornen och hur du tolkade temat <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag blir så glad av alla dessa fina kommentarer jag får! tack tack tack <3

   Radera
 2. Du är så fantastiskt kreativ!

  SvaraRadera
 3. Det blev verkligen bra till slut, hur fint som helst! Älskar hela väggen, så fint kombinerat med tavlorna och hyllan och allt fint på hyllan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tur är väl det! Annars hade den nog åkt i soporna! Haha!
   Tack snälla du för din härliga kommentar! :D

   Radera
 4. Det ser ju ut som något inhandlat i en konstaffär! Jäklarns så fint. Jag gillar verkligen den gröna färgen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack tack snälla du :D Va glad jag blir! <3

   Radera
 5. Dör vad fint det här är. Hornen i sig och kopplingen till HP och hela symboliken med patronusar, jag blir liksom rörd när jag tänker på dem. Så fint och viktigt inslag i böckerna, att skydda glädjen från mörkret.
  Det syns inte alls att du skulle haft några konstruktionssvårigheter med det här projektet, tvärt om tycker jag det är sååå fint och välgjort! Älskare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh alltså! Tack så himla mycket! <3
   Har precis läst klart tredje boken och det var så kul att läsa om patronusarna när jag nyss gjort dessa!
   Ja, resultatet blev ju bra till slut men vägen dit var inte lätt :P

   Radera

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt