Att leka i lera

Upplagd av Linda
Hej och hå! I sista sekund kommer mitt bidrag till Monthly Makers oktobertema "leksaker"!
Jag visste verkligen inte vad jag skulle göra. Jag hade verkligen ingen inspiration och kände helt enkelt inte för att göra något. Men jag ville ändå göra något, för mitt mål är att vara med alla månader detta året och det ska jag banne mig klara! Så jag struntade i temat i någon vecka och sen kom jag på att jag hade lera kvar från när jag gjorde hornen till temat saga.

Lera är ju en fantastisk leksak och något som garanterat alla lekt med som barn. Det är dessutom väldigt roligt att leka med som vuxen. Så för några dagar sedan plockade jag fram leran och satte mig vid köksbordet och började knåda. Det enda jag visste var att jag ville göra en snigel med en glaskula som hus. Jag såg det på Pinterest för längesen och ville göra en egen variant. Så en snigel blev det och det var så kul med leran att jag bara fortsatte att göra saker utan någon direkt plan. Det slutade med fyra saker som jag blev riktigt nöjd med!
En snigel, ett miniberg (eller en liten gran som Fredrik sa), en liten skål med tre fötter och en stor skål.

Den stora skålen har jag doppat i en färgburk för att få en ojämn och rinnande kant, hade ingen aning om det skulle bli bra eller inte, jag bara testade! Tur att det blev bra, (puh). (nu ska färgen bara torka, den var inte helt torr när jag tog bilderna, så håll tummarna att det torkar någon gång, haha!)

Och glaskulan till snigeln är en spelkula jag hittade i min gamla kulpåse. Så det är också en leksak för oj va kul man kunde ha med dem när man var liten. Jag minns att jag mest samlade på olika glaskulor bara för att de var fina, men jag spelade en del med lillebror också.
Ps, jag har gjort ljusstaken själv, en liten kopia på Klong Gloria. Sandra på Atilio har gjort en beskrivning så det är hennes idé från början!

7 kommentarer:

 1. Hur ljuvligt var inte detta? Och vad mycket du hann skapa! Min favorit är nog snigeln!

  SvaraRadera
 2. Men ja! Vad kul att du gjorde något. Tycker snigeln är urgullig med sin lilla glaskula. Fint!

  SvaraRadera
 3. Så himla fint! och vilken fantastisk elefantkruka, vart är den ifrån? :)

  SvaraRadera
 4. Vad produktiv du varit! Snigeln är hur söt som helst! Men gillar mest färgrinnet på den större skålen, har försökt få till sån effekt med glasyr på keramik men misslyckats hittills haha. Fint är det!

  SvaraRadera
 5. Snigeln blev ju hur fin som helst!!:)

  SvaraRadera
 6. Åh, de där glaskulorna hade jag glömt bort. Jag sparade också på såna :D Speciellt den gula med lite spräcklig yta (som jag tror att detta är) minns jag att jag tyckte mycket om. Åh vilket underbart bidrag. Blir verkligen glad för att du gick loss och gjorde mer än en sak. :D

  SvaraRadera
 7. MEN JAA! Så bra löst av ett tema som kändes motigt (jag tyckte också det var svinsvårt), så nostalgiskt med de där kulorna som jag också samlat på i mängder och så FINA små figurer! Jag är helt kär i snigeln <3

  SvaraRadera

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt