Naturens gener

Upplagd av Linda
Det är inte bara människor som har gener. Även blommor och blad har gener och då kan det såklart bildas missbildningar i deras gener också. Det är precis vad som hänt med klöver om man hittar en med fyra blad. Ibland kan det till och med finnas fler än fyra! Som den på bilderna nedan. Den hittade jag i gräsmattan i vår rabatt idag och där är fem blad på den. Jag har hittade en femklöver förra året också.
Jag ligger dock i lä om man jämför med en klöver som hittades 2009, den hade 56 blad!!! Kolla här så får ni se.

Det sägs att det är ytterst svårt att hitta klöver med fler än tre blad. Men jag lyckas ju väldigt ofta, så det betyder kanske att jag också har någon form av missbildade gener som gör att jag känner samhörighet med missbildade klöver och därför hittar dem. Vet vem.
Men det är lite kul att jag hittar så många. 

Ömtåliga drömmar i en bubbla

Upplagd av Linda
För ett par månader sedan satt jag och surfade lite på internet när jag hittade ett väldigt fint halsband. Jag tittade på det och kände direkt att jag ville ha ett sånt. Men jag hade inte råd med ett halsband för ett par hundra kronor. Så jag tänkte att jag skulle göra ett liknande.
Jag letade överallt efter materialet och för ett par veckor sedan hittade jag allt jag behövde! Igår gjorde jag halsbandet och det blev sååå fint! Precis så fint och ömtåligt som jag ville och hoppades och önskade!
Nu kan jag alltid tänka på hur jag blåser på de små, ömtåliga fröblommorna och drömmer mig bort.

Stockholm - onsdag

Upplagd av Linda
Och så blev det den sista dagen i Stockholm!
Vi började dagen som de andra dagarna med att äta frukost. Sen packade vi ihop alla våra saker och checkade ut. Vi åkte till Centralstationen och låste in våra väskor i ett skåp och sen gick vi ut på en shoppingrunda.
Jag provade massa klänningar i en butik och kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle köpa så vi gick och åt lunch så jag kunde fundera under tiden.
Vi hittade ett café som vår kompis tipsat oss om. Där var superfint!
Vi köpte baguetter med skagenröra som var supergoda.
Sen gick vi och tittade i fler affärer och jag köpte lite kläder och smink.
Vi hittade en jättefin gata med vita fluffiga träd.
Fredrik var väldigt söt under träden.
Vi blev sugna på fika och hittade ett mysigt café med jättegod fika. Här är min citroncheesecake.
Sen gick vi tillbaka till den första affären och jag provade fler klänningar och kunde till sist välja den här! Jag ska ha den på min lillebrors student så då kanske ni får se en bild när jag har klänningen på mig.
Klockan blev mycket och vi gick till Centralstationen och hämtade ut väskorna och gick till perrongen och väntade på tåget.
Tåget kom och vi åkte hem.
Det var en supermysig och härlig semester tillsammans med den bästa personen i världen. Nu ska vi samla nya krafter och spara ihop mer fickpengar till en ny semester! Om 28 dagar åker vi iväg igen! Då flyger vi utomlands!

Vintagemässa i Malmö

Upplagd av Linda
Som jag berättade var jag och min vän Emmy på Vintagemässa här i Malmö i lördags.
I lokalen fanns det discokulor och vimplar!
Vi började med att titta på alla fina kläder och saker som fanns där. Bland annat gamla bröllopsklänningar.
Ja, de hade ju dekorerat fint!
Ännu fler gamla bröllopsklänningar.
Det fanns mycket kläder till salu. Väldigt många fina klänningar som tyvärr var för dyra för min plånbok.
Vi lyssnade på när de invigde mässan lite smått sådär med att klippa band och så. En tjej med fin frisyr stod framför mig.
Här är Emmy!!!
Utsiktsbild på mässan.
Sen lyssnade vi på Elsa Billgrens föreläsning om vintage, klänningar och henne själv.
När hon pratat klart köpte jag hennes bok och hon signerade den. Emmy tog den här bilden på mig och Elsa! Jag var så sjukt glad att få träffa henne att jag log som en fåne, men det gör inget för jag var ju så glad!
Sen åkte vi hem superglada och nöjd med mässan!

Vecka 21

Upplagd av Linda
Veckan började med jättemycket barnbus eftersom mina brorsbarn var hos oss. Lilla Alma lärde sig att cykla utan stödhjul och hon blev så lycklig. Annars har jag varit och handlat lite viktiga saker så som kläder och annat smått. Har letat i alla butiker i stan efter vita strumpbyxor men det finns inte någonstans. Så jag är lite sur på det.
Jag har också fixat en massa bilder från när vi var hos min morfar. Det blev mycket bilder där eftersom vi tog lite familje/släktporträtt på alla då. Så jag måste fixa dem och skicka till morfar och mostrarna.

Igår träffade jag bästa vännen Emmy och vi gick på Vintagemässan här i Malmö! Det var så kul att titta på allt fint där. Massa gamla kläder och möbler och människor i fina kläder! Emmy köpte lite saker men jag är lite kräsen och sparsam så jag köpte inget mer än Elsa Billgrens bok! Hon föreläste i ungefär en timme och efteråt kunde man prata lite med henne och köpa boken och få den signerad. Så det gjorde vi :D
Hon är en av mina förebilder och jag blev så himla glad när jag träffade henne! Det var stort för mig. Därför blir veckans bild en bild på Elsa när hon är i full fart med att prata om vintagekläder och klänningar och annat fint. Självklart tog Emmy en bild på mig och Elsa men den och andra bilder från igår får ni se en annan dag.

Stockholm - tisdag

Upplagd av Linda
Dag nummer 3 i Stockholm och även vår 3-årsdag. Vi tog det lugnt på morgonen och vilade lite till efter frukosten. Sen gjorde vi oss klara och tog tunnelbana och buss till Fjärilshuset. Där inne var det jättevarmt och fuktigt och det flög fjärilar överallt.
Det hängde jättemånga puppor på ett par grenar.
 I ett annat litet rum bredvid rummet med fjärilarna fanns det papegojor!
Och vid utgången fanns det fiskar!
Efter fjärilashuset åkte vi tillbaka till centrum och gick runt där lite och åt lunch och tittade på fina saker men då fotade jag inte så mycket.
Vi åkte till hotellet och gjorde oss lite fina för 3-årsmiddagen och sen åkte vi till en restaurang vi bokat bord på. Vi åt supergod oxfilé med maaaaassa tillbehör och vi blev supermätta. Här sitter Fredrik på restaurangen  ♥
Efter maten kände vi för att gå en liten promenad, så vi åkte till Gamla stan (ja, igen!) och gick en liten runda där i kvällsljuset.
När solen gick ner blev det lite kallt så vi bestämde oss för att åka tillbaka till hotellet och där tittade vi på första semifinalen i Eurovision song contest (jag tittade, Fredrik spelade spel på mobilen tror jag).
Det var en supermysig 3-årsdag. Undrar vad vi hittar på den 14 maj nästa år.

Morrhår

Upplagd av Linda
Säg hej till Svea, min morfars katt.

Stockholm - måndag del 2

Upplagd av Linda
Här kommer del 2 från måndagen i Stockholm. Del 1 hittar ni här.
När fikan var uppäten på Fotografiska gick vi ut. Vi promenerade längs vattnet och hamnade i Gamla stan.
En stor flagga hälsade på oss.
Sen satte vi oss på en restaurang i Gamla stan och åt varma mackor med kyckling och curry till lunch.
När vi var mätta gick vi återigen längs vattnet och denna gången skulle vi till Stadshuset. Fredrik störade sig när jag ville ta en fin bild på Stadshuset.
Så jag tog en fin bild på honom istället.
Vi kom fram till Stadshuset och det var högt.
Det blåste himla mycket där så vi fortsatte gå och gick in mot T-centralen.
Därifrån åkte vi till station Stadion för den låg närmast hotellet. Och det är den finaste tunnelbanestation jag sett! Bara kolla på regnbågen! Här tog vi sen en turistbild på tisdagen den 14 maj, nr 67!
Vi vilade lite på hotellrummet och kändes oss för trötta för att leta upp en restaurang så vi gick ner till den på hotellet och åt middag där.
En man satt och lekte "titt-ut" med sin mat.
Efter maten gick vi en kort runda i Humlegården innan vi gick upp på rummet igen, alldeles trötta efter dagens promenader.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt