Vinterns första snö

Upplagd av Linda
När jag hade vaknat och äntligen fann orken att stiga upp från sängen möttes jag av snöfall utanför fönstret! Det var ganska fint när det svävade ner från molnen. Det stannade inte på marken länge, men det kommer nog mer snart. Jag gjorde en uppgift till skolan och skickade in den, sen åkte mamma och jag till Emporia och letade efter vinterskor till mig. Vi hittade många fina men de flesta kostade mer än min lilla ekonomi tillåter. Så det blev inga skor idag, men jag köpte en lila halsduk och lila vantar. Jag förtjänade det. Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem från jobbet och sen blir det mat!
Imorgon vet jag faktiskt inte vad som händer. Något ska jag och Fredrik göra, men vad vet jag inte. Jag har bara fått veta att jag ska ladda batteriet till kameran och tömma minneskortet. Mer än så säger han inte. Så det blir en överraskning imorgon!

DIY Adventsljusstake

Upplagd av Linda
För några dagar sedan sa mamma "varsågod, här får du en advenstljusstake. gör vad du vill med den".
Jag funderade en pyttestund på vad jag skulle göra och bestämde mig ganska snabbt! Jag åkte till stan och köpte en tidningsbok (vet inte riktigt vad det var) med noter till olika sånger. Hemma blandade jag en skål med tapetklister och rev sönder sidorna i boken och klistrade på små bitar på hela ljusstaken. Det var superpilligt i mellan åt och väldigt kladdigt! Men efter några timmar var jag klar och då lät jag den torka över natten och dagen efter lackade jag den en gång och sen var den klar! 
Jag knöt även små rosetter runt ljusen och jag blev så nöjd! Superlätt och väldigt unikt!
Tekniken jag använde mig av kallas decoupage och ni kan söka på google om ni vill veta mer om det, men det är väldigt lätt och jag tipsar er att använda tapetklister istället för att köpa dyrt decoupagelim. Det funkar minst lika bra och är billigare. Det kanske inte passar till allt men det mesta går nog bra, speciellt om man ska fixa stora saker som möbler och ljusstakar!

DIY Makrame armband

Upplagd av Linda
Här kommer en (ganska lång) beskrivning på hur jag knyter makramé-armband. Mycket text och många bilder!
Och eftersom mamma har börjat julpynta hemma fick det bli en röd duk som bakgrund!

Du behöver:

  • Linjal
  • Sax
  • Tändare
  • Två små pärlor
  • Två olika trådar, en att knyta med och en att knyta på (förklarar längre ner)
  • Tvättklämmor (eller något annat att hålla fast trådarna med)

Fredagsysslor

Upplagd av Linda
Att det är fredag idag har väl ingen missat? Jag är ledig idag så det känns mest som lördag eller något annat. Idag gör jag sånt jag tycker är kul! Jag pysslar och lyssnar på musik och tar det lungt. Jag ska slå in lite julklappar som jag redan har köpt. Och jag har äntligen fotograferat en beskrivning på hur man gör makrame armband!!! Det som jag har lovat så länge. Men jag ska pilla lite mer med text och så innan jag publicerar den. Så ni får vänta ett par dagar till. Senast söndag lovar jag att den är publicerad! Här är en bild på armbandet som jag gjorde till beskrivningen.
Annars kan jag berätta att det var den 22 november igår. Vilket innebär att jag har haft mitt körkort i 2 år och är numera fri från prövotiden! Woho säger vi på det! Nu ska jag återgå till att fixa beskrivningen och äta lunch och annat kul!
Glöm inte att titta in här under helgen för att se om beskrivningen kommit upp!

Hjärtnosen

Upplagd av Fredrik
Min moster och hennes familj har köpt en liten, vit och vääääldigt fluffig hund. Han är så otroligt mjuk och mysig och liten! Sa jag att han är mjuk? Och liten? Jag ville ta med honom hem! Och han fäller inget hår! Woho på det eftersom jag hade svart klänning idag när vi träffade honom. Jag vill i alla fall bara visa hur söt han är. Så. Nu har jag gjort det.

Jag har inte haft så mycket att berätta de senaste veckorna. Det har inte hänt så mycket mer än att Fredrik och jag firade 2.5 år tillsammans för ungefär en vecka sedan. Det var mysigt! Snart ska jag visa lite pyssel och sånt jag gjort! Och äntligen ska jag göra den där makramé-armband-beskrivningen som jag lovade för några månader sedan! Hej så länge!

DIY Snygga till dina hörlurar

Upplagd av Linda
Så! Här kommer beskrivningen på hur man snyggar till sina trista hörlurar med hjälp av tråd! Om ni, precis som jag, tycker att vitt är alldeles för tråkigt och vill ha lite mer färg i vardagen, så ska ni kolla här.
Den senaste tiden har man sett att många klär in sina hörlurar med pärlor för att det blir fint och sladdarna trasslar ihop sig mindre. Jag funderade på att göra så men tyckte det var lite tråkigt eftersom man sett det överallt. Så jag hittade ett annat sätt att snygga till mina hörlurar, genom att knyta trådar på dem!
Jag har använt mig av knuten som heter Chinese staircase, Kinesiska trappan på svenska.
Den är superlätt att göra men ser väldigt komplicerad ut!
Och för att knyta på hörlurarna behöver du detta! Ett par hörlurar, valfri tråd (jag har använt broderi-tråd eftersom vi hade det hemma men annan tråd går också bra) och en sax. Man kan eventuellt behöva lim också för att limma på ändarna så att knutarna inte går upp.
Börja med att tejpa fast sladden i bordet för att den ska ligga stilla. Sedan knyter du två helt vanliga knutar för att fästa tråden på sladden. Lämna ändtråden några centimeter lång så att du kan knyta runt om den så fäster den bättre! Du ser hur jag menar på nästa bild.
Nu ska du börja knyta de kinesiska trapp-knutarna. Och de gör man så här.
Som du ser här så har jag lagt ändtråden längs med sladden så att den blir gömd i knutarna tillsammans med sladden. På så sätt kan man vara säker på att den inte går upp.
Sedan är det bara att fortsätta göra knutarna på hela sladden och det kan ta en stund (eller 6 timmar som det gjorde för mig) om man har så tunn tråd som jag hade. Jag rekommenderar att använda lite tjockare tråd så att det går lite fortare. Du kommer märka hur knutarna vrider sig själv när man har kommit en bit. Det ser svårare ut än vad det är!
Jag använde två färger på mina hörlurar och om du undrar hur man gör då så rekommenderar jag att du kollar på den här hemsidan. Där beskriver dem hur man knyter med fler färger och där finns även fler bilder på hur man gör själv knuten!
Jag hoppas att ni tyckte om den här lilla beskrivningen och att den var lätt att förstå. Det var den första jag gjorde på det här viset, så det finns säkert saker jag kan göra bättre eller annorlunda till nästa gång. För jag hoppas att ni vill se fler sådana här! Jag tyckte i alla fall att det var kul att göra det! Så lycka till med ert pysslande och om ni gör på det här viset skulle jag bli glad om ni ville dela med er av ert pysslande. Så skriv en kommentar där ni länkar till bilder eller inlägg på det ni gjort.

Lila hörlurar

Upplagd av Linda
Jag ska åka till skolan om ungefär en timme. Har lektion mellan 13-15. En ganska dum tid att ha lektion på. Men vad ska man göra åt det.
Jag tänkte i alla fall bara berätta att i eftermiddag/kväll kommer det upp en fin liten beskrivning på hur man snyggar till sina hörlurar!
Så kika in här lite senare idag! Här får ni en bild på hur mina hörlurar blev!

Varje gång jag tittar i dina ögon blir jag mer kär

Upplagd av Linda
Jag älskar dig, Fredrik 

Fixa till en gammal väska

Upplagd av Linda
Nu är det dags för ett DIY inlägg! Det var ett litet tag sedan jag visade något jag gjort så det är på tiden! Tyvärr har jag inga bilder på när jag fixade väskan, men det var bara att klippa ut tyget i samma form som väskan och sen limma på tyget och sen sy i kanterna (jag kunde sy eftersom det är en mjuk väska) och sen var det färdigt!

För ungefär 4 år sedan köpte jag en guldig väska för 50 kr. Jag har använt den väldigt mycket och det är den perfekta handväskan. Lagom stor och väldigt fin! Men den har blivit lite sliten i färgen och axelremmen har jag bytt ut mot min gamla kamerarem med en strumpa på. Idag sydde jag fast en bit lila sammetstyg på framsidan och det blev så snyggt! Jag är jättenöjd med färgkombinationen och tyget är dessutom mjukt och lent. Jag funderar på att sy på pärlor eller paljetter på den, men det ska jag fundera mer på så får vi se hur det blir!

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt